8 Kasım 2011 Salı

-Slovakya-

-Bratislava-

Macaristan'da kaldığım 10 gün boyunca bari bir başka ülke daha göreyim dedim ve iki arkadaşı da peşime takarak Bratislava'ya doğru yola çıktım. Budapeşte'den gidiş dönüş kişi başı 16 Euro'ya 3 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşılabiliyor. Oldukça karlı ve soğuk bir havada Bratislava gezimiz başlıyor.

İndiğimiz gibi istasyon çıkışında bulunan büfeden 50 Cent'e otobüs bileti alıyoruz ve merkeze giden otobüse biniyoruz.


Otobüsten indikten sonra küçük ama şirin bir köprüden geçiyor ve karşımızda dünyadaki önemli şehirlerin bulunduğu bir pusula çıkıyor. Biz de hemen İstanbul'u buluyoruz.


Burayı geçtikten sonra nehir kenarına gidiyoruz. Yukarıdaki resim ünlü Ufo Köprüsü. Neden böyle bir köprü yapma ihtiyacı hissetmişler bilmiyorum ama değişik bir yapı olmuş.


Ardından dağları tepeleri tırmanarak Bratislava Kalesi'ne ulaşıyoruz. Ama ne ilginçtir ki bu kale 2008 yılında oldukça abartılı restore edilmiş ve içi boşaltılmış. Yani içerisi boş olduğu için giriş de yok.


Sokaklar ve binalar çok hoş. Her yerde Bratislava ve Slovakya ile alakalı ürünleri satan dükkanlar var.


Yukarıdaki heykelin adı Paparazzi. Bu heykele benzer dört heykel var.


Burası da Cumhurbaşkanı Köşkü.

Bratislava oldukça hoş, şirin, sakin ve sessiz bir şehir. Yeni bir yer görmek istiyorsanız gidin derim ama özellikle görebileceğiniz hiçbir şey yok. Gittiğim dönemde Noel Pazarı olduğu için az da olsa canlı sayılabilirdi. Bir araştırmaya göre dünyanın en pahalı 10 şehrinden biri fakat bence hiç alakası yok. Hatta çok ucuz bile sayılabilir. Otobüslerde biletinizi kontrol eden bir makine var. Biletinizi ona mutlaka okutun. Normalde kontrol olmuyor ama olur da kontrol ederler ve sizin de biletiniz yok ya da biletinizi makineye bastırmamışsanız 40 Euro ceza ödüyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder